Meva Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Restoratif Diş Hekimliği

Diş hastalıklarının ve destekleyici olan yapıların incelenmesi, teşhisin gerçekleştirilmesi ve entegre yönteminin kullanılması restoratif diş hekimliği kapsamınadır. Dişin kişinin fonksiyonel ve estetik ihtiyaç ve gereksinimlerine göre uygulamaların yapıldığı rehabilitasyona restoratif diş hekimliği adı veriliyor.Restoratif diş hekimliği, çürük veya çürük dışı nedenlerden ötürü oluşum gösteren dişteki sert doku kayıplarının tamir ve tedavi edilmesini sağlamaktadır. Hastanın estetik ve fonksiyon kaybını yok ediyor.

Restoratif Diş Tedavisi

Her yaş, meslek ve cinsiyet grubundan bireyler için rahatlık ile restoratif diş tedavileri uygulanabiliyor. Çocuklar ve yaşlılarda da uygulanabiliyor olması bu tedavi yönteminin daha sıklık ile tercih edilmesine zemin hazırlıyor. Restorasyon esnasında kullanılacak olan ürünler estetik görünümü amaçlıyor. Bu malzemelerin ve ürünlerin dişe herhangi bir zararının söz konusu olmadığı da görülüyor. Bio uyumlu malzemeler bu tedavi yönteminde kullanılıyor. Dişin sert olan yüzeyinde çeşitli sebeplerden türü meydana gelmiş olan kayıpların tedavisi sağlanıyor. Hoş bir görünüm elde edilmesi amaçlanırken aynı zamanda uzun süreli kullanım olanağı da sunulmuş olunuyor.

Restoratif diş hekimliğinin uyguladığı restoratif diş tedavi yöntemi yalnızca estetik amaçlı bir şekilde tercih edilmiyor. Hem estetik hem de dişin kaybettiği fonksiyonların geri kazandırılması için uygulanan bu tedavi yöntemi, pek çok açıdan da hastaya avantajlar sunabiliyor. Genel olarak çürük dişlere uygulanan beyaz dolgu olarak görülüyor. Fakat restoratif diş tedavisi, dişin yapısının bazı nedenlerle bağlantılı olarak rahatsızlıklara yol açtığı bozulmaların önüne geçmeyi hedefliyor. Kısacası bu tedavi yönteminde estetik amaçlar güdülse de asıl amaç olması gereken diş özelliklerinin tekrardan hastaya kazandırılması, zamanında müdahale ile diğer dişlerin de zarar görmesinin önüne geçmektir.

Restoratif diş tedavisinin ardından dikkate alınması gerekli görülen noktaların bulunduğu görülmüyor. Tedavinin ardından günlük yaşamınıza dönüş yapabiliyorsunuz. Tedavinin tamamlanmasının ardından hastaya uygulaması için katı kurallar verilmiyor. Dolgu ardından dişte bir hassasiyetin oluştuğu ya da oluşmadığı tamamen çürüğün ne denli büyük olduğuna ve derinlik derecesine bağlılık gösteriyor. Çürüğün büyük ve derin olduğu dişlerde tedavinin ardından birkaç gün hassasiyet gösterilmesi doğru olabilecektir.

İletişim Formu

    Hemen Ara